• hdk390

Få dine blomster til at holde længere.

6 gode tips og tricks til, hvordan du får dine blomster til at holde lidt længere.
1 - Skær stilken på blomsterne

Når du får en smuk buket, skal du skære ca. 1 cm af stilken i et skråt snit. Blomsterne får lettere ved at optage vand, fordi det skrå snit gør, at stilken ikke står fladt på vasens bund – og samtidig blotter mere af det indvendige i stilken, som optager vandet. Gentag det gerne med et par dages mellemrum.

2 - Fjern de gamle blade fra buketten

Alle blade, som står under vandet i vasen, skal fjernes. Det får ikke bare din buket til at fremstå pænere, men det forhindrer også, at de rådner, og at du dermed får unødig bakterievækst i vandet, som vil få din blomsterbuket til at forgå hurtigere.

3 - Kom nyt vand i vasen

Skift vandet i vasen dagligt, så undgår du bakterievækst i vandet. Det er en god ide at vaske vasen af, så bakterierne fra vandet ikke kommer med over i det nye vand. Blomster med stilke som tulipaner og påskeliljer har det bedst i  koldt vand. Blomster med hårde stilke – f.eks. roser -har det bedst i lunkent  vand.

4 - Undgå frugter omkring blomster!

Undgå visse frugter, især bananer de udskiller nemlig ethylen, som er en luftart, der får frugt til at modne. Det er jo smart, hvis man gerne vil have moden frugt – men knap så smart, hvis man ikke vil have sine blomster til at visne. Så hold dem på behørig afstand fra frugtskålen.

5 - Pluk det visne af buketten

Når enkelte blomster i din buket begynder at visne, så pil dem ud af buketten. Visne blomster vil øge mængden af bakterier i vandet, og det vil få resten af buketten til at visne hurtigere. Derfor er det en god ide at se sin buket efter for enkelte blomster, som har givet

op.

6 – Blomster på køl

Et af de bedste tricks til at holde buketten frisk er at stille den i køleskabet natten over. Det virker måske drastisk, men det virker. Hvis køleskabet er fyldt med mad, så stil blomsterne køligt  på altanen eller terrassen – men husk, at de selvfølgelig ikke må få frost.


58 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Hvad gør en butik til en livsstil

Blomster, malerier, design gør-det-selv, er min store passion. Jeg har med stolthed drevet passionen med flid og kærlighed til de fag der ligger bag. Jeg er en meget kreativ person, som vil ligge genk

Hvorfor skal du vælge os?

Helle Dampe Design har i dag 3 medarbejdere. Helle, Lou-lou og Josephine. De udgør tilsammen hele vores team. Helle Dampe Design har været i mange år, og måske mange af jer kender Helle i forvejen fra

Helle Dampe

Design

FAQ

kontakt

+45 51 50 70 79

Skatmestervej 4, 3400 Hillerød

info@helledampe.dk

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon

© CopyRight Helle Dampe Design 2020